Zamieszczone przez salvado
[O2] brak oświetlenia w bagażniku
Zwiń
X
-
[O2] brak oświetlenia w bagażniku
Witam,
sprawdziłem, że:
- żarówki są ok.
- nie dochodzi do nich napięcie,
- bezpieczniki są chyba ok. (nie wiem dokładnie który jest za to oświetlenie odpowiedzialny, ale oświetlenie wnętrza działa),
- jak otworzę klapę, to zaświeca się kontrolka na tablicy rozdzielczej, więc włącznik oświetlenia przy zamku powinien być chyba ok?
Może ktoś miał podobny problem lub pomoże w zdiagnozowaniu usterki.
Pozdrawiam i dziękuję
-
-
tadfi, tam w klapie jest podwójny przełącznik, jeden od lampek oświetlenia a drugi od kontrolki zamknięcia. Spróbuj na otwartej klapie wcisnąć taki plastikowy popychacz w zamku klapy; powinieneś usłyszeć dwa cyknięcia jedno płycej ( od lampek ) drugie głębiej od kontrolki ( albo odwrotnie nie pamiętam ops: ). Bywały już problemy z mikrostykiem w klapie ( choć często odwrotnie: lampki były a nie gasła kontrolka zamknięcia klapy ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002tadfi, tam w klapie jest podwójny przełącznik, jeden od lampek oświetlenia a drugi od kontrolki zamknięcia. Spróbuj na otwartej klapie wcisnąć taki plastikowy popychacz w zamku klapy; powinieneś usłyszeć dwa cyknięcia jedno płycej ( od lampek ) drugie głębiej od kontrolki ( albo odwrotnie nie pamiętam ops: ). Bywały już problemy z mikrostykiem w klapie ( choć często odwrotnie: lampki były a nie gasła kontrolka zamknięcia klapy ).
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob 24 Kwi, 10 08:08 ]
Kupiłem zamek, wymieniłem i nareszcie mam światełko w bagażniku
Komentarz
-
Komentarz