[O2] brak oświetlenia w bagażniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • faza_1000
    Drive
    • 2009
    • 50
    • Octavia III (5E3)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM
    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez salvado
    Zdjęć nie mam (jako żem fotograf, "programowo" nie używam telefonów z aparatem). Policji też nie wzywałem, bo nie wiedziałem że trzeba.
    salvado, obawiam się, że w takim wypadku sprawa jest przegrana. Współczuję.
  • tadfi
    Rider
    • 2008
    • 501
    • Octavia III combi (5E5)
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Witam,
    sprawdziłem, że:
    - żarówki są ok.
    - nie dochodzi do nich napięcie,
    - bezpieczniki są chyba ok. (nie wiem dokładnie który jest za to oświetlenie odpowiedzialny, ale oświetlenie wnętrza działa),
    - jak otworzę klapę, to zaświeca się kontrolka na tablicy rozdzielczej, więc włącznik oświetlenia przy zamku powinien być chyba ok?

Może ktoś miał podobny problem lub pomoże w zdiagnozowaniu usterki.
    Pozdrawiam i dziękuję
    TadFi
    Breloki, logo na klapę i inne gadżety

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

tadfi, tam w klapie jest podwójny przełącznik, jeden od lampek oświetlenia a drugi od kontrolki zamknięcia. Spróbuj na otwartej klapie wcisnąć taki plastikowy popychacz w zamku klapy; powinieneś usłyszeć dwa cyknięcia jedno płycej ( od lampek ) drugie głębiej od kontrolki ( albo odwrotnie nie pamiętam ops: ). Bywały już problemy z mikrostykiem w klapie ( choć często odwrotnie: lampki były a nie gasła kontrolka zamknięcia klapy ).
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• tadfi
        Rider
        • 2008
        • 501
        • Octavia III combi (5E5)
        • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez kowal 2002
        tadfi, tam w klapie jest podwójny przełącznik, jeden od lampek oświetlenia a drugi od kontrolki zamknięcia. Spróbuj na otwartej klapie wcisnąć taki plastikowy popychacz w zamku klapy; powinieneś usłyszeć dwa cyknięcia jedno płycej ( od lampek ) drugie głębiej od kontrolki ( albo odwrotnie nie pamiętam ops: ). Bywały już problemy z mikrostykiem w klapie ( choć często odwrotnie: lampki były a nie gasła kontrolka zamknięcia klapy ).
        Strzał w dziesiątkę. Ściągnąłem plastikową osłonę (niestety trochę połamałem zaczepy), odkręciłem zamek i niestety ten mikrostyk jest walnięty. Ja zwarłem odpowiednie dwa przewody, to lampki się ładnie zaświeciły. To całe cholerstwo jest połączone z zamkiem i nie za bardzo jest jak się dostać do środka. Chyba trzeba będzie kupić nowy zamek lub przyzwyczaić się do ciemności, albo dorobić jakiś przełącznik ręczny.
        Pozdrawiam

[ Dodano: Sob 24 Kwi, 10 08:08 ]
        Kupiłem zamek, wymieniłem i nareszcie mam światełko w bagażniku
        TadFi
        Breloki, logo na klapę i inne gadżety

Komentarz

Pracuję...